به دنیایی چوب خوش آمدید می خواهیم باهم بررسی کنیم که چوب ترمووود چیست؟ با پیشرفت علم و فنّاوری در صنعت چوب، محصولات جدیدی بر پایه این ماده آلی تولید و ساخته شده است. یکی از این محصولات، ترمووود بوده که درواقع فرآیند خشککردن چوب با بخار آب و گردش هوا است و در آن هسته چوب به دمایی بین 185 تا 220 درجه سانتیگراد میرسد.
بسته به نوع چوب اولیه رطوبت آن زیر 6 درصد است و به دلیل دمای بالایی که وارد آن میشود زنجیرههای سلولزی پاره میشود. همچنین در طی این فرآیند اسید موجود در بافت چوب تبخیر شده و سپس از هرگونه حیوان و حشره میکروسکوپی جدا میشود.
در فرآیند تولید ترمووود علاوه بر محافظت از چوب با بخار، چوب را تا دمای 180 تا 215 درجه سانتیگراد گرم میکنند که در این مرحله گفته میشود که چوب فرآوری شده است. بخارآب علاوه بر نقش محافظتی خود، بر تغییرات شیمیایی ناشی از چوب نیز تأثیر میگذارد.
بنابراین ثمره این روش محصولی به نام ترمووود یا چوب ترمو خواهد بود. جالب است بدانید با توجه به طبیعی بودن چوب، این محصول نیز جزئی از طبیعت و بسیار سازگار با محیطزیست است. برای تولید ترمووود روشهای کاملاً متفاوتی با استفاده از روغن، بخار آب دارد.
لازم به ذکر است که در تمامی این فرآیندها سه مرحله خشککردن، گرمایش و سرمایش انجام میشود. ترمووود که بهعنوان الوار عملیات حرارتی نیز شناخته میشود، یک ماده چوبی زیبا و پایدار است که با استفاده از عملیات حرارتی بدون مواد شیمیایی تولید میشود. این چوب درواقع شامل چوب نما، چوب کف و همچنین سازههایی است که زیبایی خاص و فوقالعادهای به محیط شما میبخشد.
ترمووود چگونه تولید میشود؟
ترمووود طی فرآیندی کنترل شده با استفاده از حرارت، بخار و آب بدون استفاده از مواد شیمیایی تولید میشود. این فرآیند شامل سه مرحله اصلی خشک کردن در دمای بالا، اصلاح حرارتی و خنک کردن و تنظیم رطوبت است.
- ابتدا چوب به سرعت تا دمای 100 درجه سانتیگراد گرم میشود، سپس دما به آرامی تا 130 درجه افزایش مییابد تا رطوبت چوب به حدود صفر برسد.
- در مرحله دوم، دما تا 185-215 درجه بالا میرود و چوب 2 تا 4 ساعت در این دما نگه داشته میشود. این حرارت تحت فشار بخار آب قرار دارد که مانع سوختن چوب میشود.
- در مرحله آخر، چوب خنک شده و رطوبت آن در حد 4 درصد تنظیم میشود.
این فرآیند باعث تغییرات فیزیکی و شیمیایی دائمی در ساختار چوب میشود که خواص آن را بهبود میبخشد.
چوب ترمووود چیست؟
ترمووود یک چوب تولیدشده از ترکیب درخت زبانگنجشک و کاج است. این چوب با روند شیمیایی، مستحکمتر و مقاومتر خواهد شد. البته این به آن معنا نیست که از مواد شیمیایی استفاده شده است. ترمووود را به دودسته نرمچوب (Soft wood) و سختچوب (Hard wood)تقسیمبندی میکنند.
در ابتدا کشور فنلاند تولیدکننده ترمووود بود و بعد از مدت کوتاهی کشورهایی کانادا و آلمان نیز شروع به تولید و ساخت این نوع چوب نمودند. این چوب از مزایای مختلفی چون وزن کم و سبک، حفظ رطوبت محیط، دوام بالا در برابر پوسیدگی، عایق صدا، انعطافپذیری بالا، مقاوم در برابر تغییر ابعاد و حمله حشرات و انواع قارچ و کپک، تجزیهپذیر بودن برخوردار است.از روغن گیاهی چوب میتوانید برای پوشش سخت و محافظ بالا استفاده کنید.
امروزه این چوب در ایران با نام چوب ترمو در بازار چوب خریدوفروش میشود. البته عیب بزرگ این نوع چوب عدم توانایی بهمنظور ساخت اشکال منحنی و انعطافپذیری پایین است. به صورتی که ساختمانهای گرد، استادیومها و سازیهای دوار را نمیتوان با این چوب اجرا کرد.
انواع ترمووود و کاربرد هرکدام
در این بخش از مقاله ترموود چیست؟ به انواع آن می پردازیم. هرکدام از انواع ترمووود به دلیل برخورداری از ویژگیهای مثبت کاراییهای متعددی دارند. بهطورکلی از انواع مختلف این چوب میتوان در کف و کفپوش، استخر و سونا، درب و پنجره، فضای باز ویلا و پارک، دکوراسیون و چیدمان داخلی، دیوار پوش، قرنیزها و روفگاردنها استفاده نمود. ترموودها بر اساس روشهای تولیدی، گونهها، ابعاد و پروفایل به گروههای مختلفی تقسیمبندی میشوند.
یکی از انواع گونههای مختلف ترمووود است که به دو شکل نرم و سخت دستهبندی میشود.
- چوب نرم: چوب نرم عمدتاً در درختان مخروطی مانند کاج یافت میشود. اینگونه از چوب ترمو در نمای ساختمانها و دیوارهای عمودی استفاده میشود.
- چوب سخت: چوب سخت عمدتاً در درختان پهنبرگ مانند گنجشک یافت میشود. در کف، محوطهسازی، کف مبلمان شهری کاربرد دارد.
یکی دیگر از تقسیمبندی انواع چوب ترمو به ابعاد و پروفیل بستگی دارد. ترمووود بهصورت پروفیلهایی به طول 3 یا 6 متر و سطح مقطع پروفیل در طرحها و ابعاد مختلف موجود است. لازم به ذکر است که بسته به طرح میتوانید از هرکدام از پروفیلها استفاده کنید. علاوه بر این پروفیلها در دو نوع شیار و بدون شیار عرضه میشوند.
ترمو کردن چوب، از مواردی میباشد که در مقاوم کردن چوبها کاربرد بسیاری دارد. عمل ترمو یعنی حرارت دادن چوب با بخار آب که این عمل به نوعی چوب شما را ترد تر نموده و چوب شما را در برابر تمامی شرایط آب و هوایی مقاوم میسازد. ترمو ایرانی دارای انواع مختلفی اعم از سوئدی، فنلاندی و ایرانی میباشند که هر یک به نوعی در قیمت با یکدیگر تفاوت دارند. در ابتدا بعد از مراجعه به مراکز چوب فروشی برای خرید چوب ترمو ایرانی، نوع آن از شما پرسیده میشود؛ شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که تفاوت ترموهای فنلاندی و ترموهای ایرانی در چه مواردی میباشد؟
چوب ترمو ایرانی چیست؟
ترمو یکی از مدل چوبهایی است که هم در مدل فنلاندی و هم ایرانی وجود دارد. چوب ترمو ایرانی که جزو دسته چوبهای بسیار رایج و پر طرفدار در کشور است، مزایا و ویژگی های زیادی دارد. این چوب متشکل شده از درخت کاج و زبان گنجشک است که به آن چوب ترمو اش هم میگویند.
ترموود که در اصل متعلق به کشور فنلاند است، جزو دسته مقاومترین مدلها شناخته میشود. حال به جز این کشور، اخیرا در کشور ایران هم میتوان شاهد این بود که با پرورش دادن انواع دانه کاج و … درختانی روییده میشوند که در نتیجه به یک چوب با کیفیت ترموود تبدیل می شوند. از آنجایی که این چوبها مقاومت عالی و قیمت مناسبی نسبت به دیگر چوبها مثل گردو و … دارند، در ساخت اکثر وسایل مورد استفاده قرار میگیرند.
بررسی کاربرد ترمو ایرانی در صنایع مختلف
این چوب های ایرانی کاربردهای بسیاری دارد. به گونه ای که در تمام صنعتها و برای ساخت هر وسیله ای میتوان از آن استفاده نمود. چوب ترمو های ایرانی با توجه به مقاومت و عدم جذب رطوبتی که دارد، مورد استفاده افراد و مخاطبان بسیاری قرار میگیرد.
به عنوان مثال در ساخت منزل و کلبه، وسایل و اشیا تزیینی، میز، کمد، تخت و … از انواع چوب ترمو ایرانی استفاده میشود. البته باید ذکر کنیم که معمولا مکانها و محیطهایی که بیشتر در معرض رطوبت یا گرما هستند برای ترموهای ایرانی مناسبتر هستند، زیرا دوام بالای این چوبها باعث میشود تا هیچ آسیبی نبینند و مدت های بسیاری عمر کنند.
استفاده از ترمو ایرانی در سونا
همان طور که پیش تر هم به این موضوع اشاره کردیم، از چوب های ترموود در سونا و جکوزی نیز استفاده میکنند. اما نکته قابل توجهی که قبل از به کار بردن این چوب در سونا باید به آن توجه کرد این است که نباید چوب های ترموود شده پوشش خاصی داشته باشند.
پوشش خاص به معنای استفاده کردن از رنگ های ترمو است؛ چرا که ممکن است از لحاظ بهداشت محیط سونا آلوده شود و به دلیل تماس پوست انسان با چوبهای به کار رفته در سونا، این آلودگیها به بدن شخص نیز سرایت نماید و موجب ایجاد حساسیت پوستی در فرد شود.
کاربرد چوب ترمو برای پشت تلویزیون
امروزه در طراحی دکوراسیون منازل به کار بردن چوب ترمو ایرانی در پشت دیوار تلویزیون بسیار مورد استقبال واقع شده است. از چوب های ترمو برای زیبا سازی نمای پشت تلویزیون استفاده می کنند.
به این صورت که برخی از افراد یک سمت دیوار را با چوب ترمو می پوشانند و بعضی دیگر با قرار دادن ورقه هایی از بزرگ به کوچک به زیباتر شدن مجیط پشت تلویزیون خود می افزایند.
خرید چوب ترمو ایرانی به صورت آنلاین
امروزه تمامی خریدها به صورت اینترنتی انجام می شود و می توان گفت بسیاری از افراد خریدهای خود را به صورت آنلاین انجام می دهند، اما ترمووود از مواردی می باشد که در صورتی که آشناییت کامل با فروشگاه نداشته باشید، خرید ترموود به ضرر شما خواهد بود.
حال شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که اگر بخواهیم به صورت آنلاین سفارش آنلاین ترمو را انجام دهیم چگونه ممکن می شود؟
شما در ابتدا سعی بر این داشته باشید یک الی دو جلسه بازدید حضوری و یا مشاوره داشته و پس از اطمینان به کیفیت آن فروشگاه، می توانید به صورت تلفنی خرید ترمووودهای خود را انجام دهید.
چوب ترمو ایرانی و فنلاندی تفاوت های نسبتا بارز و مهمی دارند. در واقع این تفاوت ها سبب شده تا امروزه اکثر افراد چوب های ترمووود ایرانی را برگزینند. حال برخی از مهم ترین این تفاوت ها عبارت اند از:
یکی از مهم ترین مواردی که از نظر خریداران و استفاده کنندگان اهمیت بسیاری دارد، قیمت است. چوب ترمو فنلاندی با مدل ایرانی خود از نظر قیمت تفاوت های زیادی دارد، به گونه ای که چوب فنلاندی قیمت بالاتری دارد و ترمووود ایرانی مقرون به صرفه تر است.
همین موضوع باعث شده تا چوب ترمو ایرانی رایج تر و پرکاربرد باشد. البته دلیل گران بودن ترموود فنلاندی، وارد کردن آن از سایر کشورها می باشد. زمانی که این چوب را از کشورهای دیگر به ایران وارد می کنند، قیمت آن افزایش یافته و نسبت به مدل ایرانی خود، گران تر است.
مراحل تولید ترموود
برای تولید چوب های ترموود مراحلی طی میشود که رعایت ترتیب آنها برای تولید ترموود با کیفیت اهمیت بالایی دارد. این مراحل عبارتند از:
- برای ترمو کردن چوب، قبل از هر کاری چوبها را با قرار دادن درون کوره های مخصوص خشک میکنند؛ دمای داخل کوره چندین بار افزایش مییابد و در آخر افزایش دما به 140 درجه سانتی گراد میرسد تا چوب به خوبی خشک شود.
- در کوره های چوب برای این که از ترک خوردن و شکستن چوب ترمو ایرانی جلوگیری کنند از بخار آب کمک میگیرند. بالا بردن دمای کوره با کمک بخار آب باعث متوقف شدن واکنش های شیمیایی در چوب شده و از ترک خوردن آن جلوگیری میشود.
- در این مرحله نیز برای جلوگیری از ترک خوردن چوب مرحله هوا دهی انجام میشود که این کار نیز با بخار آب امکان پذیر است.
- بعد از گذشت زمان معین شده نوبت به رطوبت دهی و خنک کردن چوب ها فرا میرسد؛ برای خنک کردن چوب ترموود آب را به سطح چوب اسپری میکنند تا دمای آن به 85 درجه برسد.
مواد اوليه ترمووود
مواد اولیه برای ساخت ترمووود چیست؟ انتخاب مواد اولیه مناسب برای دستیابی به محصولی با کیفیت بسیار ضروری است. در اصل، اصلاح حرارتی را می توان برای گونه های مختلف چوب مورد استفاده قرار داد، اما خواص مواد اولیه تا حد زیادی بر نتیجه نهایی تأثیر می گذارد. كاج و صنوبر از متدوال ترين مواد اوليه هستند.
در حال حاضر چوب هاي ترمو تنها از 8 نوع چوب مورد تاييد انجمن ساخته مي شود. زیرا مطالعات علمی نشان داده اند که الزامات کیفیت تعیین شده برای محصول نهایی را برآورده می کنند. دستور عمل فرآيند جداگانه برای هر گونه چوب تهیه شده است و اصلاح حرارتی مطابق با این دستورالعمل ها انجام می شود.
كنترل كيفيت توليد ترمووود
در این بخش از مقاله ترمووود چیست؟ می پردازیم به کیفیت تولید این این چوب. كيفيت فرآيند و محصولات چوبي ترمو علاوه بر نظارت داخلي توسط يك مركز بازرسي خارج از شركت نظارت مي شود. کارخانه تولید باید حداقل یک بار در سال نظارت شود تا اطمینان حاصل شود که اقدامات کنترل کیفیت با الزامات مطابقت دارد. محصولات نهایی توسط یک آزمایشگاه خارج شركت و تایید شده آزمایش می شوند. در طول کنترل کیفیت، ویژگی های زیر بررسی می شود:
- سطح رطوبت
- ترك سطحي و داخلي
- رنگ
- پارامتر هاي فرآيند
هرگونه انحراف به هیئت گواهی کنترل کیفیت گزارش می شود. اگر کارخانه تولید نتواند الزامات را برآورده کند، گواهینامه آن لغو شود.روش هایی برای تشخیص کیفیت ترمووود وجود دارد که شما میتوانید با اطلاع از آن ها از کیفیت چوب خود اطمینان خاطر را پیدا کنید.
مزایا و معایب استفاده از ترمووود
ترمووود دارای مزایای قابل توجهی است که عبارتند از:
مزایا | معایب |
مقاومت بالا در برابر شرایط جوی (رطوبت، گرما، سرما) | قیمت بالاتر نسبت به چوبهای معمولی |
وزن سبکتر | امکان رنگ پریدگی در صورت عدم مراقبت مناسب |
خاصیت عایق صوتی و حرارتی بهتر | عدم امکان استفاده در ساخت اشکال منحنی |
عدم استفاده از مواد شیمیایی در فرآیند تولید | انعطافپذیری کمتر |
دوام و ماندگاری بالا | |
مقاومت در برابر پوسیدگی، حشرات و قارچها | _ |
جذب رطوبت کمتر و ثبات ابعادی بیشتر | _ |
این جدول مزایا و معایب اصلی استفاده از ترمووود را به طور خلاصه نشان میدهد. همانطور که مشاهده میکنید، مزایای ترمووود بیشتر از معایب آن است، اما هر پروژه نیازهای خاص خود را دارد که باید در انتخاب مصالح در نظر گرفته شود.
استاندارد هاي ابعادي محصولات
استاندار ابعاد محصولات ساخت ترموود چیست؟ انجمن بين المللي چوب هاي ترمو محصولات توليدي را بر طبق اندازه آن ها طبقه بندي مي كند. اين استاندارد هاي ابعادي توسط تمامي توليد كنندگان چوب هاي ترمو بايد رعايت شود. اين اندازه ها با تحقيقات گسترده به دست آمده اند تا كاربران به تمام كاربرد هاي گوناگون چوب ترمو دسترسي داشته باشند.
ترمووود با مقاطع مختلف داراي يك دسته بندي ابعادي از نظر طول مي باشد. از 270 الي 570 سانتي متر و افزايش 30 سانتي متري توليد مي شود. توجه داشته باشيد كه موجودي بازار را قبل از محاسبه، جويا شويد.
ترمووود مقطع SHP
به اين مقاطع از چوب، چهارتراش نيز گفته مي شود. اين نوع از مقطع به دليل ظاهر ساده ايي كه دارد در نما و كفپوش به كار مي رود. اين مقاطع در هريك از ضخامت هاي 16، 19 و 26 ميليمتري عرض هاي 92، 117، 135 و 140 ميلي متري دارند. همچنين در ضخامت بالاتر يعني 42 ميلي متري داراي عرض هاي 42، 68، 135، 140 و 180 ميلي متري مي باشد.
ترمووود مقطع UTV
اين مقطع در طول خود كام و زبانه دارد و به راحتي به ديگر چوب هاي ترمو مقطع UTV متصل مي شود. اين مقطع از ضخامت 16 ميلي متر تا 19 ميلي متر ساخته مي شود و معمولا عرض 92، 117 و 140 ميلي متري دارد.
ترمووود مقطع UTS
مقطع UTS مانند مقطع UTV كام و زبانه دارد و علاوه بر آن داراي شيار هايي بر روي طول خود مي باشد. اين مقطع نيز عرض هايي مشابه مقطع UTV دارد و داراي ضخامت 16 الي 20 ميلي متري است.
ترمووود مقطع DECK
تركيب اين مقطع با مقاطع ديگر بسيار رايج است. خصوصيت اصلي اين مقطع كه كاربرد آن را نيز خاص مي كند شيارهايي است كه دارد. اين مقطع عموما بع عنوان كف پوش به كار مي رود و از اين جهت مقاومت بيشتري بايد تحمل كند.
چه عواملی بر قیمت ترمووود تأثیرگذار است؟
دراین بخش از مقاله ترمووود چیست؟ به قیمت آن می پردازیم. ازآنجاییکه این چوب یکی از مصالح وارداتی بوده قیمت آن بستگی به عوامل مختلفی دارد. البته تحریمها و نوسانات قیمت ارز در کشور از ثبات تقریبی بهای چوب ترمو جلوگیری کرده و همین امر آمار تقاضا را کاهش داده است. اما بهطورکلی قیمت اصلی و تمامشده چوب ترمو بر اساس موارد زیر در هر مترمکعب محاسبه میشود. این موارد عبارت است از:
- گونه درختان تولیدشده
- روش تولید
- جنس
- رنگ
- متریال استفادهشده
- فرایند اجرا
- حملونقل
- موقعیت بنا
- ابعاد بنا
- طرح نما
کاربردهای مختلف ترمووود در صنعت ساختمان
ترمووود به دلیل ویژگیهای منحصر به فردش کاربردهای گستردهای در صنعت ساختمان دارد. یکی از مهمترین کاربردهای آن در نمای خارجی ساختمان است، جایی که مقاومت در برابر شرایط جوی اهمیت زیادی دارد. در دکوراسیون داخلی نیز برای کفپوش، دیوارپوش و سقف استفاده میشود.
ترمووود در ساخت درب و پنجره، به دلیل ثبات ابعادی بالا، گزینه مناسبی است. در فضاهای مرطوب مانند حمام، استخر و سونا نیز کاربرد دارد. برای ساخت مبلمان فضای باز، آلاچیق و روف گاردن به دلیل مقاومت در برابر شرایط محیطی استفاده میشود. همچنین در ساخت نرده، پله و قرنیز کاربرد دارد. ترمووود در طراحی و ساخت دکوراسیون داخلی لوکس نیز محبوبیت زیادی دارد.
مقایسه ترمووود با چوبهای دیگر
چوب ترمووود نسبت به چوبهای معمولی مزایای قابل توجهی دارد. مهمترین تفاوت آن مقاومت بالاتر در برابر شرایط محیطی مانند رطوبت، گرما و سرما است. میزان جذب رطوبت ترمووود 30 تا 50 درصد کمتر از چوبهای معمولی است که باعث ثبات ابعادی بیشتر و کاهش تورم و انقباض میشود. همچنین ترمووود در برابر پوسیدگی، حمله حشرات و قارچها مقاومتر است. از نظر ظاهری، ترمووود رنگ تیرهتر و یکنواختتری دارد.
وزن آن سبکتر و خاصیت عایق صوتی و حرارتی آن بهتر است. البته ترمووود انعطافپذیری کمتری داشته و برای ساخت اشکال منحنی مناسب نیست. قیمت آن نیز بالاتر از چوبهای معمولی است. در مجموع، ترمووود برای استفاده در شرایط محیطی سخت و کاربردهایی که نیاز به دوام بالا دارند، گزینه مناسبتری نسبت به چوبهای معمولی محسوب میشود.
خريد ترمووود
همانطور كه گفته شد چوب هاي ترمو در اندازه ها و جنس هاي مختلف به بازار عرضه مي شوند. واردات چوب ترمو به ايران عمدتا از كشور فنلاند، تركيه و روسيه صورت مي پذيرد. آن ها به نسبت قيمت چوب ترمو هاي داخلي قيمت بالاتري دارند. علاوه بر اين ها گريد چوب كه نشان از كيفيت آن است در قيمت آن تاثير به سزايي دارد. به طور كلي المان هاي تاثير گذار بر قيمت ترمووود را مي توان به چند دسته زير تقسيم كرد:
- نوع چوب
- كشور سازنده
- گريد چوب
- نوع روش ترمو
- ضخامت
- مقطع چوب
بايد توجه داشته باشيد كه خريد چوب ترمو با پارامتر هاي گوناگون آن به انتخاب فروشنده مناسب قبل از خريد نياز دارد.میتوانید از آواچوب بهترین ترمووود را با کیفیتی بالا و مقرون به صرفه تهیه کنید.
روش نصب ترموود و نکاتی که باید هنگام نصب به آن توجه کنید
روش نصب ترمووود چیست؟ برای نصب این چوب در مکانهای مختلف میتوان از میخ و چکش استفاده نمود. البته استفاده از این نوع نصب نیاز به رعایت نکات خاصی چون: دقت در ضربه زدن، برخورد نکردن چکش به بدنه چوب، نبودن سر میخ بیرون از کار و عدم ایجاد فرورفتگی در کار دارد.
البته میتوان برای نصب از پیچهای استیل یا گالوانیزه نیز استفاده نمود. امروزه نصابهای چوب ترمو به دلیل استحکام بیشتر، از پیچ بهجای میخ استفاده میکنند. البته در هر نوع از نصب برای جلوگیری از شل شدن مغزی چوب باید زیرسازی درست انجام گیرد. در گام نخست برای نصب ترمووود کار باید تراز و مسطح باشد. سپس چوبها برش دادهشده و رنگ میشوند.
چوبها نباید بدون محافظ و مستقیم به فلز یا چهارچوب متصل شوند. مگر درزمانی که به زیبایی کار لطمه وارد شود. پیچها یا میخها قبل از شروع کار مشخص و آماده شوند. این تعداد به پهنای چوب بستگی دارد. بهطورکلی برای چوب ترمو با پهنای بالای 125 میلیمتر 2عدد پیچ در نیاز بوده، همچنین استاندارد فاصله میخها و پیچها از یکدیگر حدود 6 سانتیمتر است. البته این استانداردها در کاربردهای مختلف متفاوت هستند.
بهطور مثال در کف سازی با ترمووود باید 40 سانتیمتر باشند. یکی دیگر از موارد بسیار مهم در هنگام نصب چوب مکان قرارگیری و نصب آن است. همانطور که میدانید چوبها در مواجه با گرما و سرما تغییر حالت میدهند. بنابراین باید به فضای موردنیاز برای انقباض و انبساط را در نظر گرفت. بااینوجود بهتر است چوبها در انتهای کار بافاصله 1 سانتیمتری از دیوار نصب شوند.
چوب ترموود را چگونه رنگ آمیزی کنیم؟
چوب ترمو ایرانی که در محیط های مختلف با کاربرد های متفاوت به کار برده شده است، باید بعد از مدتی رنگ شود. برای رنگ آمیزی چوب های ترمو باید مراحلی را پشت سر گذاشت تا بتوان در پایان کار از زیبایی آن لذت برد. رنگ رزین یا رنگ ظروف چوبی به مقاومت آن در برابر رطوبت و پوسیدگی نیز می افزاید.
مراحل رنگ کردن چوب ترموود به شرح زیر است:
- در مرحله اول و قبل از اقدام به رنگ آمیزی بهتر است چوب ترمو ایرانی را به مکانی منتقل کرد که بدون ذرات ریز غبار باشد؛ توجه داشته باشید که وجود گرد و غبار باعث کاهش زیبایی چوب ترمو بعد از رنگ آمیزی خواهد شد.
- بعد از سپری کردن مراحل اول نوبت به آماده سازی رنگ می رسد، برای این کار با کمک تکه چوب و یا شی دیگری اقدام به مخلوط کردن رنگ چوب کنید تا تمامی موادی که ته نشین شده است با هم ترکیب شوند.
- در ادامه می توانید کار رنگ آمیزی را با کمک قلم مو و یا غلطک انجام دهید که پیشنهاد می شود برای رنگ کردن از غلطک کمک بگیرید چون در هنگام رنگ با قلم مو رد مو بر روی چوب نمایان می شود و بی شک جلوه زیبایی نخواهد داشت.
- نکته مهمی که باید به آن توجه نمایید این است که بهتر است کار رنگ آمیزی را در دو مرحله انجام دهید و در نوبت اول یک لایه نازک از رنگ را بر روی چوب بزنید.
- بعد از اتمام رنگ آمیزی بهتر است به مدت بیست و چهار ساعت اجازه دهید تا رنگ خشک شود؛ هر چه قدر لایه رنگ ضخیم تر باشد مدت زمان خشک شدن آن طولانی تر خواهد بود.
- بعد از گذشت زمان معین شده با کمک یک دستمال تمیز و نرم سطح کار را غبار روبی نمایید و سپس اقدام به رنگ کردن کنید.
- بهتر است چوب ترموود را در حین کار رنگ آمیزی به صورت ایستاده قرار ندهید چرا که رنگ سرازیر شده و جلوه کار از بین خواهد رفت.
تفاوت ترمووود ایرانی و فنلاندی
ترمو های فنلاندی از لحاظ کیفیتی و گره ای با ترمو های ایرانی تفاوت بسیاری دارند. گره های چوب ترمو ایرانی به صورت نامنظم است و به ترتیب ترمو های فنلاندی نیست. ترمو فنلاندی از لحاظ گره ای با ترمووود ایرانی بسیار تفاوت دارد. گره های ترمو فنلاندی بسیار مرتبط و منظم می باشند.
ترمووودهای فنلاندی به لحاظ قیمتی از ترموود های ایرانی گران تر هستند. این به دلیل واردات چوب روسی و قیمت بالای گمرک است و این به معنا است که اگر قصد خرید ترمو فنلاندی را دارید باید به هزینه های آن توجه کنید. ترمووود های فنلاندی از لحاظ رنگی نیز با ترمو های ایرانی تفاوت داشته و به تبع کیفیت آن ها هم با یکدیگر متفاوت می باشند.
کیفیت
در خصوص کیفیت، می توان گفت که تفاوت بسیار زیادی در بین چوب ترمو ایرانی و فنلاندی مشاهده نمی شود. اما از آنجایی که چوب های مدل فنلاندی در آب و هوای بهتری رشد می کنند، مقاوم تر و با کیفیت تر هستند. این موضوع به این معنی نیست که این چوب ایرانی هیچ کیفیتی ندارد و نمی توان از آن استفاده کرد.
اگر این چوب ها توسط شرکت یا مجموعه مجربی تولید شوند، بدون شک رقیب بسیار عالی ای برای مدل فنلاندی خود هستند. چوب ترمووود ایرانی در بین تمام چوب ها از نظر کیفیت رتبه بهتری را به خود کسب کرده است، اما در مقایسه با چوب ترمو فنلاندی می توان گفت به دلیل آب و هوای متفاوت، کیفیت های متفاوتی نیز دارند.
رنگ
تفاوت دیگر در بین این مدل چوب ها، رنگ آن ها است. چوب فنلاندی نسبت به مدل ایرانی تیره تر است. این موضوع به دلیل وجود تفاوت در بین آب و هوا، مکان به عمل آمدن چوب ها می باشد. چوب ترمو ایرانی در اثر دمای کوره رنگ روشن تر و متفاوت تری نسبت به مدل فنلاندی خود دارد.
سخن آخر
چوب های ترمو ظاهر زیبایی دارند. همین موضوع باعث شده تا امروزه در ساخت روف گاردن، دکوراسیون داخلی، شومینه و… از آن ها استفاده شود. نکته بسیار جالبی که در خصوص چوب ترمو وجود دارد که در مطالب بالا هم به آن اشاره کردیم، مناسب بودن قیمت آن است.
این قیمت کم، بر روی افزایش محبوبیت این چوب و استفاده از آن بی تاثیر نیست. ترمووود ایرانی با تمام مزایا و کاربردهایی که دارد، نسبت به مدل های دیگر مثل چوب درخت گردو و … بسیار مقرون به صرفه تر و با دوام تر می باشد.
چوب ترمو ایرانی از نظر کاربرد، نحوه ساخت، مدل، ابعاد و … انواع مختلفی دارد. زمانی که قصد سفارش و خرید این چوب ها را دارید باید حتما ذکر کنید که برای چه کاری به آن ها نیاز دارید، در این صورت مجموعه آواچوب به خوبی شما را در این خصوص راهنمایی کرده و چوب با صرفه ای را به شما تحویل می دهند.
اف جی وود
سوالات متداول
- بهترین مرکز چوب برای خرید چوب ترمووود ایرانی کجا است؟
اف جی وود ارائه دهنده با کیفیت ترین چوب ترمووود ایرانی می باشد که می توانید با مناسب ترین هزینه محصول مورد نظر خود را تهیه کنید.برای اطلاع از قیمت های به روز و همچنین ثبت سفارش خود با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
- ترمو ایرانی در چه صنایعی کاربرد دارد؟
چوب ترمووود ایرانی در ساخت انواع روف گاردن، دکوراسیون داخلی و شومینه اهمیت دارد.
- تفاوت ترمووود ایرانی و ترمو فنلاندی در چیست؟
این دو نوع ترمو در کیفیت، رنگ و قیمت با یکدیگر تفاوت دارند.
- ترمووود چیست؟
ترمووود که با نام چوب ترمو نیز شناخته میشود، همان چوب طبیعی است که تحت تأثیر حرارت، ساختار سلولی آن را تغییر دادند.
- ترمووود با کیفیت را از کجا تهیه کنیم؟
برای اطلاع دقیق از قیمت ها و خرید ترمووود با کیفیت با کارشناسان فروش ما در آواچوب با شماره 34639-021 تماس حاصل فرمایید.